Пиронкова облече фланелка за кауза за деца

Pironkova at I can too billboard
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова подкрепи с образа си каузата на фондация И АЗ МОГА/I Can Too, чиято цел е подпомагане и интегриране на деца със специални нужди.

Пиронкова позира с тениска на фондацията за билбордове, които вече могат да бъдат видени в центъра на Софиа и на столичното летище. Така Цвети се присъедини към многото родни и световни звезди, които направиха същото. Тя е известна с факта, че винаги подкрепя с удоволствие благотворителни каузи, свързани с деца.

Българската федерация по тенис е сред партньорите на фондацията, която от 2006 година помага на деца с множествени увреждания, редки болести, намалено зрение, аутизъм и др. Фондацията, основана от Нели Радева, работи за подобряване условията им на живот и тяхното интегриране, и ги подпомага, приемайки ролята на посредник между дарителите и семействата на децата. Инициативата подкрепя съществуващи дневни центрове за деца в нужда като: “Център за Надежда” за деца с множествени увреждания, Училище за деца с нарушено зрение „Луи Брайл”, като насочва дарители към тях.

Актуална цел на фондацията е създаването на центрове за деца с аутизъм в Пловдив, Стара Загора и Бургас. И АЗ МОГА създава инициативи и събития през цялата година, чрез които запознава обществото с проблемите на тези деца. Помага за подобряване условията на живот и интегрирането на деца със специални нужди и техните семейства.


Въведено от Любомир Тодоров на 2013-03-29
+++ | ---Таг: пиронкова, билборд, и аз мога, цеци, деца,Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.