Клуб печели дело срещу община Велико Търново

Shutlecock badminton
Без разглеждане бе оставена от Върховния административен съд жалбата на кмета Румен Рашев срещу решението на Комисията за защита от дискриминация в полза на великотърновския клуб по бадминтон, съобщи председателят на БСК „Велико Търново” инж. Димо Димов. Той уточни, че Общината не е оспорвала отново в законовия седемдневен срок и очаква управителят на „Спортни имоти” ООД Пламен Колев да осигури на бадминтонистите възможност за тренировки в зала „Сава Величков”.

След като бадминтонът спечели делото срещу общината, Димо Димов ще търси финансово обезщетение от администрацията, защото през седемте години, в които е без зала е претърпял сериозни загуби, съобщава още сайтът sport-vt.com.

Сагата продължава от месеци. Треньорът на великотърновските бадминтонисти пусна жалба, в която описва, че от 2003 г. насам клубът му е без зала и че община В. Търново и местният парламент дискриминарат бадминтона в сравнение с другите спортове. В сигнала инж. Димов обясни, че балканският шампион по бадминтон Юлиян Христов и златната олимпийска медалистка за глухи Гергана Баръмова, както и всички останали състезатели, са поставени в неравностойно положение и нямат къде да тренират. В изложението инж. Димов информира, че му е отредена за тренировки зала “Сава Величков”, но веднага след като е ремонтирана е предоставена само на хандбалните клубове “Етър-64” и “Боляри”.

На 9 март тричленен състав на Комисията за защита от дискриминация (КЗД) постанови, че срещу председателя на БСК „Велико Търново” е налице дискриминация по признак „обществено положение“. Тогава Общината не прие присъдата на КЗД и обжалва пред Върховния административен съд.

“Бадминтон скуош клуб „В. Търново” се издържа на базата на резултатите си, не събира такси от децата и няма спонсори. Вследствие на това, че ни оставиха на улицата се разделихме с водещи състезатели, преминали в други клубове, за да има къде да тренират, които с успехите си ни носеха солидни приходи от Министерството на физическото възпитание и спорта и общинската субсидия за спорта. Ще изчисля сумата и ще я поискам от Общината, защото става дума за десетки хиляди левове”, коментира инж. Димов.

Управителят на Общинско предприятие “Спортни имоти” Пламен Колев няма да предприеме мерки за настаняване на бадминтона в зала „Сава Величков”. Според него залата е публична общинска собственост и само местният парламент има право да се разпорежда с нея.

От вчера Димо Димов и Юлиян Христов са в Каварна, където ще се проведе балканиада за мъже и жени. Христов е включен в националния отбор на страната, а Димов ще бъде международен съдия.

Въведено от Калоян Крумов на 2010-09-23
+++ | ---Таг: бадминтон, димов, велико търново, баръмова,Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.