Пиронкова: Чакам ви в София!

TOC press
Българската федерация по тенис представи официално логото на Турнира на шампионките в София и излъчи обръщението на Цветана Пиронкова на специална пресконференция в Гранд хотел „София”.

Освен това бяха представени два конкурса – за избор на 10 културно-исторически обекта (по 5 в София и в страната) и за талисман на най-голямото спортно събитие у нас за 2012 година. Състезанието, в което ще участва част от елита на световния тенис, е от 30 октомври до 4 ноември в зала „Арена Армеец”.

„За мен е голяма чест да бъда посланик на Турнира на шампионките, но също така е и отговорност. Благодаря на БФТ за предоставената ми възможност да участвам с „уайлд кард”. Но аз се надявам да се класирам по право, т.е. да спечеля титла от турнир от категория „Интернешънъл”, което е една от целите ми през този сезон. Нека превърнем през есента „Арена Армеец” в център на световния тенис! Чакам ви в София!”, призова от екрана Пиронкова.

От 25 април до 31 май ще продължи конкурсът за избор на 10-те символа, които ще представят достойно България и града домакин София във филм.

Филмът, представящ града домакин София и България, ще се излъчи в международни електронни медии през 2012 г., като част от промоцията на състезанието. Организаторите от БФТ предвиждат 5 от селектираните обекти да са от град София – домакин на Турнира за следващите 3 години, а останалите 5 обекта да са от цялата страна.

Обектите могат да бъдат архитектурни и исторически забележителности - като известни сгради, крепости, гробници, манастири и църкви, и други. Предложенията могат да бъдат и уникални исторически артефакти - известни съкровища, музейни експонати като автентични и традиционни предмети на бита, популярни находки от археологически разкопки и етнографски проучвания. Организаторите допускат и предложения свързани с традиционни обичаи като лазаруване, розобер, кукерски карнавали, нестинарски танци и други.

Предложенията от участниците в конкурса ще постъпват през официалната уеб страница на Турнира – www.sofia-tennis.bg в рубриката „Обратна връздка” до 31 май 2012 г. Резултатите от Конкурса ще бъдат обобщени и обявени в уебсайта на Турнира и страницата във Фейсбук до 8 юни 2012 година. Участниците в Конкурса ще получат правото за участие в разпределение на 5 двойни билета за един от дните на състезанието.


Въведено от Калоян Крумов на 2012-04-25
+++ | ---Таг: турнир на шампионките, тос, пиронкова, лого, пресконференция, тенис,Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.