Бербатов партньор на Турнира на шампионките

TOC press
Фондация „Димитър Бербатов” ще бъде партньор на Цвети Пиронкова и софийският WTA Турнир на шампионките в организирането на благотворителни инициативи, при реализацията на съпътстваща програма и създаването на талисман за турнира, който ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември 2012 година в зала „Арена Армеец”.

Лично Димитър Бербатов е одобрил съвместното начинание и е приветствал възможността талантливите деца от неговата фондация да намерят изява чрез участие в съпътстващи програми на турнира. „Надяваме се, че общите ни усилия ще привлекат и други организации и компании в подкрепа както на децата от нашата фондация, така и на българския спорт! Връзката на децата със спорта и изкуството представлява чудесна възможност за интеграция на компании, институции и частни лица в подкрепата на благородни каузи! Фондация „Димитър Бербатов” подкрепя талантливи деца в изкуствата, науката и спорта. Сред нашите лауреати тази година е и младият тенисист Димитър Кузманов!” - каза Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на фондацията.

“Радвам се, че Фондация “Димитър Бербатов” прие предложението ни за партньорство! - каза Стефан Цветков, Президент на БФТ. - България и българският спорт сe радват на голяма популярност по света, благодарение на състезатели като Димитър Бербатов, Григор Димитров и Цвети Пиронкова! Благодаря лично на Митко, че откликна на поканта ни! Ще се радвам да бъде наш гост по време на най-голямото спортно събитие в България за годината!

Турнири като нашия винаги търсят възможности за партньорство с неправителствени организации. През последните 3 години WTA Турнир на шампионките се провеждаше на остров Бали, а негов основен партньор в неправителствения сектор бе УНИЦЕФ.

Ние решихме да поканим Фондация „Димитър Бербатов”, защото вярваме, че нейните усилия в подкрепа на талантливи български деца напълно съвпадат с нашата визия и намерения да промоцираме българският спорт и българската култура в международен план!

Смятам, че предоставяме отлична възможност на световните медии и гостите на София и България по време на Турнира, да се запознаят с българската култура чрез талантливите момчета и момичета, подкрепяни от фондацията!”

Първият съвместен проект, който фондацията и федерацията ще реализират, е създаване на Талисман за WTA Турнир на шампионките. Децата художници от фондацията на Бербатов ще подготвят и изпратят до 3 септември свои рисунки с предложения за Талисман. Картините ще бъдат подредени на благотворителна изложба, а специално жури ще определи чие предложение ще бъде използвано при създаване на финалната визия на талисмана. Впоследствие определена част от сумите, реализирани при продажби на рекламни материали, носещи изображението на талисмана, ще постъпват във фондацията за финансиране на нейни проекти.


Въведено от Любомир Тодоров на 2012-07-11
+++ | ---Таг: бербатов, турнир на шампионките, тенис, пиронкова, софия, деца,Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.