За истините в българския бадминтон спрямо Петя Неделчева

Nedeltcheva - Tsvetanov
На редакционната ни поща се получи мейл от треньора на Петя Неделчева Орлин Цветанов. Публикуваме го без редакторска намеса, като предоставяме право и на БФБ да отговори, след което няма да пускаме повече текстове, които влияят зле на имиджа на бадминтона у нас.

Първо – безпорен факт е,че Петя не се реализира на Олимпиадата в срещата с Фирдасари. За това има определени физиологични и преди всичко психологични фактори, но основната вина за това е на Орлин Цветанов – треньор и менажер на състезателката през последните 14 години. Оценявам грешките си преди всичко поради атмосферата която се създаде около нея от февруари досега и това,че не успях да я изолирам и съхраня. Както се знае аз съм “лош” човек който има нетърпими взаймоотношения с ръководството на БФБ в лицето на Президента и лоши взаймоотношения с щатния треньор на федерацията поради ред причини и съобръжения. Не успях да преодолея себе си и да стана УДОБЕН за всички началници!

Опитах се да направя екип да работим с Петя, но хората около ръководството успяха да менажират нещата толкова добре, че нашия физиотерапевт и приятел Мишо Ненов в един период беше убеден в тяхната правота и това ужасно се отрази на психиката на Петя.

Второ – безспорен факт е,че Петя не биваше след злополучната среща да казва нещата който каза и най-вече относно ДЪЛБОКИТЕ причини за провала! Трябваше да си посипе главата с пепел и да каже,че ние двамата сме виновна за всичко!

Трето – Не биваше да се знае,че проблема със спаринг-партньорите и ужасното отношение в залата към нас с Петя от страна на Треньорското ръководство /след Февруари когото тя им отказа да се махне от Орлин Цветанов и да отиде под крилото на новите силни треньори и менажери на БФБадминтон където щеше да има всичко/ се дължи на неумението и може би нежеланието на Ръководството да реши проблемите.

На 28 Март 2012 год проведохме среща в БФБ за изчистване на проблемите по подготовката на Петя – В е-майл до всички заинтересовани описах проблемите и предложенията за тяхното решаване. Всичко изглеждаше наред и дори получих майл от г-н Борисов на 1 Април с предложение как да процедираме.

ОКАЗА СЕ ПЪРВОАПРИЛСКА СМЕШКА всичко което беше написано там не се случи!

Между 10 и 15 Май имахме среща в залата – състезатели и треньори и ръководство – В прав текст ни бе казано – Докато Орлин е треньор на Петя – тя няма да има спаринг партньори у нас! Казано ни бе от състезатели който доказаха верността си към ръководството и ще бъдат толерирани!

На 28 Май 2012 год направихме втора среща в БФБ на която говорихме за същите проблеми както и за финансирането – уточнихме се и отново НИЩО не се случи от обещаното!
На 30 Май беше последният ми разговор с г-н Борисов –отново обеща още за същия ден и отново нищо не стана!
Разбрах окончателно,че няма надежда да се случи нещо с Националния отбор.
Изводите са ясни : Орлин е лош – Петя го следва и тя ще е потърпевша! Причини колкото искате но основната е ,че в БФБадминтон трябва да има иерархия и никой няма право да критикува ръководството в лицето на г-н Касабян !

Четвърто - финансовите средства – Грешка беше,че Петя повдигна този въпрос. Цифрите могат лесно да се манипулират-което го направи Касабян! Естествено НЕ Е ВЯРНА сумата която той посочи! Интересно е как по месеци е давана сумата!
ЗАЩО БФБ НЕ ПОДПИСА ДОГОВОР С ПЕТЯ ЗА ОЛИМПИЙСКА ПОДГОТОВКА въпреки,че това е НОРМАТИВНО изискване?? По този начин парите бяха давани ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ и поради факта,че те по задължение ТРЯБВА да се дадат започна УДАРНО даване на 13 Юли и 5 Август.
Тогава когато подготовката беше ПРИКЛЮЧИЛА. Добра или лоша-беше приключила!
Сега Касабян ходи от студио в студио и говори ли говори колко Петя и Орлин са виновни!

Относно финансите нещата са следните:
Състезения-Олимпийска квалификация- 30 855 лв.
2.02- 7300 лв
8.02- 1030 лв.
22.02- 4025 лв.
21.03-10 000- лв
17.04- 8 500 лв.

Това са 2 турнира в Азия, 6 в Европа и Евр.п-во в Швеция
30 855: 9 = 3500 лв : 2 души = 1750 лв на човек
Как се ходи на турнир с толкова пари? До Азия само самолетния билет е по-скъп. Но ние го направихме! Защото аз купувах билетите и резервирах хотелите 3-4 месеца по-рано и плащах с парите от награди и от стипендий .

2. Подготовка –
2.1.От БОК-Олимпийска стипендия - Вие пишете – 11 950 лева но ние сме получили 5950 лева и то 3020 лева на 13.Юли
4.04 – 2938 лева
13.07- 3020 лева
2.2. До 1.Юли 2012 от Олимпийска подготовка от министерството на спорта сме получили общо за всичко 12 600 лева както следва :
-8.02- 770 лв. - подготовка
-4.04- 990 лв - възстановяване
- 2.05-1020 лв - възстановяване
5820 лв.- МТО –пера
4000 лв.- подготовка

С какви пера сме играли 4 месеца г-н Касабян?
За подготовка до 1.Юли 2012 сме получили 12 600 лв от Олимпийска подготовка на министерството на спорта и 2 938 лв. от БОК
Като дабавим и МСК – 30 855 лв
До 1 Юли 2012 сме получили 46 393 лева

3. Какво стана през Юли – Защо УДАРНО започнаха да ни дават парите които трябваше да получим от Януари до Юли?
На 1.07- 4 000 лв за подготовка
13.07- 10 260 лв- подготовка
920 лв.- възстановяване
3 020 лв. –БОК- Олимписка стипендия
Общо - 18 200 лв.
До Олимпиадата Общо 64 593 лева4. Какво стана през Август – след скандала
На 3.Август БФБ ни привежда 5 000 лева за пера !!!
Защо ли ако нямаме право на това БФБ бърза да приведе и тези пари???

Разминаванията в цифрите:
От БОК вместо 11 950 5 938 лв.
От подготовка и турнири вместо 74 142,62 - 64 593 лв.
Но реално до 13.Юли сме получили 3 000 лева от БОК и 48 000 лева от Министерството.
И сме се готвили с парите от Наградите, стипендийте и лични средства – ТОВА Е ИСТИНАТА.

И добре,че Петя получава заплата от Министерството на вътрешните работи – Левски за да има какво да яде, за което сме много благодарни!
И добре,че Орлин е успял да направи договори в Дания в клуб за да поддържа Петя своето равнище и договор с Йонекс за да има с какво да играе-ракети,обувки и дрехи!!!

Накрая имам въпрос –
Защо си отидоха от България звездите от старото време Диана Филипова, Виктория Христова,Светослав Стоянов и Михайл Попов, Диана Колева и ред други състезатели в апогея на своето време и се реализираха в чужбина?

Защо и Петя Неделчева мисли къде да отиде???

Орлин Цветанов
София,
5.08.2012


Въведено от Kaerlek Verlden на 2012-08-06
+++ | ---Таг: орлин цветанов, петя неделчева, бадминтон,Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.