Британци ни помагат в тениса

Roger Draper and  Peter Stoychev
Министърът на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев проведе работна среща с изпълнителния директор на Британската тенис асоциация Роджър Дрейпър. На нея присъстваха заместник-министър Йордан Йовчев, президентът на БФТенис Стефан Цветков, както и изпълнителният директор на БНТЦ Георги Дончев.

Роджър Дрейпър запозна министър Стойчев с британската система за финансиране на спорта, като подчерта значението му, не само за здравето на хората, но като цяло за икономиката на страната. Голяма част от парите за спорт в Обединеното Кралство отиват за превенция и образователни програми, в които основна роля имат различните федерации. Идеята на цялата система е масовостта.

„Нашата цел е да накараме хората да спортуват поне по 30 минути на ден. Един от най-важните аспекти е рекламата и популяризирането на различните спортове и инициативи“, сподели Дрейпър.

Усилията на спортните структури са насочени и към борбата с допинга, не само на професионално ниво, но и сред младите хора, които спортуват за удоволствие. Роджър Дрейпър уточни, че за Великобритания е голям проблем залагането и уреждането на спортни събития, в частност в тениса.

От своя страна министър Петър Стойчев изрази готовност за бъдещо сътрудничество и обмяна на опит на всички възможни нива в областта на спорта.
„Стремежът ни не е да създаваме нови модели, а да се поучим от вече работещите и успешни такива“, сподели министър Стойчев.
Той обяви готовността си да съдейства с всичко необходимо на Българската федерация по тенис, за да могат да се осъществят планираните съвместни проекти с Британската асоциация.

Изпълнителният директор на Британската тенис асоциация изрази задоволството си от успешното партньорство с ръководството на родната федерация, с която утре ще подпише споразумение за сътрудничество. То ще насърчава двустранните тренировъчни лагери и обмяната на специалисти. Освен това българската федерация ще може да използва цялото ноу-хау на Великобритания.

Въведено от Калоян Крумов на 2013-03-26
+++ | ---Таг: роджър дрейпър, тенис, петър стойчев, стефан цветков, великобритание,Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.