Каратанчева може да играе за Казахстан

Втората ракета на България Сесил Каратанчева има предложение да получи казахстанско гражданство и в следващите три години да играе тенис по състезания от името на азиатската страна. Сесил е получила проектодоговора лично преди седмица на турнир в Европа.

“Запознах се с условията в детайли. Специално го дадох за превод, но все още разсъждавам. Вярно е, че в момента много се нуждая от финансова подкрепа, тъй като връщането ми в големия тенис не става толкова бързо, колкото на мен ми се иска. А това е един много скъп спорт“, коментира пред в.“Нощен труд“ Каратанчева, чието двегодишно наказание за допинг изтече на 1 януари тази година.“От друга страна, съм раздвоена, защото много обичам родината си и изборът ми изобщо няма да е лесен“, допълни тя.

Ако родната тенис надежда се навие да стане казахстанка, през следващите три години тя трябва да играе с името на новата си родина във всички международни състезания. Длъжна е да представлява Казахстан на Азиатските игри, а при удължаване на договора - и на Олимпиадата. Участие за националния отбор може да откаже само в случай на болест, смърт на близък или други извънредни обстоятелства. Каратанчева не може да отказва присъствие на събития за популяризиране на тениса в Казахстан. Трябва да внимава за допинг, да не се появява пила или дрогирана на тренировки и състезания.

От своя страна федерацията на страната гарантира стабилна сума за Сесил на година, помощи при подготовката и финансови поощрения за изкачвнане в ранглистата. Премията до 25-о място е 100 000 евро. Ако Сесил подпише, договорът влиза в сила от 20 август 2008 г. Родната федерация е информирана за предложението, но ще се произнесе след разговор с тенисистката.
Въведено от Ragna Rokr на 2008-07-21
+++ | ---
Коментари:


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови материали, публикувани в сайта, са собственост на www.racketi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на racketi.com, посочване на източника и добавяне на линк към www.racketi.com . Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.