Маркос Багдатис: Искам да спечеля Roland Garros
Кипърският тенисист отговори на въпросите на медиите след победата си в третия кръг на Roland Garros. Той е лидер на отбора за Davis Cup, на когото ще гостува България в двубой за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира. През април 2006 година Багдатис гостува в Пловдив в мач от същата група и си тръгна със загуба 2-3.

- Маркос, за три мача се задържахте на корта по-малко от пет часа.

- Това е чудесно и съм много щастлив, защото за първи път оцелявам през втората седмица в Париж. Не съм уморен, разбира се. Готов съм физически за предстоящите битки.
- Живяхте дълги години във Франция. Как се чувствате на Roland Garros?
- Прекрасно е да играеш пред публика, която те подкрепя и те обича през цялата ти кариера. Радвам се да играя тук, феновете наистина ме мотивират.
- В медиите не се говори за вас?
- Да, така е. Това значи, че не съм много търсен от журналистите и хората са неподготвени за изявите ми. Което е хубаво.
- Защо френските тенисисти изпитват такова огромно напрежение в Париж?
- Не мога да ви отговоря. Но е истина, че върху плещите на Амели Моресмо е стоварено огромно напрежение от очакванията към нейното представяне. Но не мога да знам какво й е. Ние сме различни личности с различни стратегии. Но ако оставят французите на спокойствие, те ще играят по-добре.
- Какви са вашите амбиции?
- Да спечеля Roland Garros, разбира се. Истина е че съм играл финал в турнир от Големия шлем. Вярно е и че съм аутсайдер, защото клеят не е любимата ми настилка. Но аз се чувствам великолепно тук сега именно на червено. Спечелих три мача и се чувствам окей. Не се плаша от нищо, когато изпитвам това чувство. Не изпитвам никакво напрежение и знам, че мога да се боря за победа и знам как да я постигна.
- В хладното време топките стават по-бързи. Какво мислите вие?
- Да, така е. Говоря за времето. Малко е по-хладничко, отколкото да речем в Кипър. В родината ми по това време ходим на плаж и правим слънчеви бани.

Добавено на: 2007-06-03