Цветана Пиронкова: Победата над Ана не ме промени
- Цветана, победата над Ана Иванович ли е най-ценната в кариерата ти?
В никакъв случай не бих могла да определя само един мач като най-ценен. Смятам, че всеки двубой, който съм изиграла до момента ми е помогнал в моето израстване.

- Промени ли те с нещо успехът на 14 май в Рим?
Аз лично не съм се променила. Промени се само мястото ми в световната ранглиста. След победата над Ана за първи път попаднах в Топ 50, което е едно отлично постижение.

- Как оценяваш своя сезон като цяло?
Мисля, че той беше успешен за мен. Както вече споменах, влезнах сред първите 50 тенисистки в света за първи път. А и направих няколко много добри турнира през годината.

- Кой мач през 2008 г. няма да забравиш?
Хм, явно имам доста добра памет, защото помня абсолютно всеки двубой, който съм изиграла през сезона. И при това в детайли (смее се).

- Разкажи повече за преживяването, наречено Олимпиада?
За мен участието ми в Игрите в Пекин беше много интересно и вълнуващо изживяване. Може би защото играх за първи път и самата атмосфера е доста по-различна от тази в турнирите на WTA.

- Вече имаш договор и за екипировка. Имаш ли нови предложения за спонсорство?
Да, имам контракти с Lotto и с Head. Нямам нови предложения.

- Как оценяваш представянето на отбора за Fed Cup, на който си първа ракета? Какво трябва да се направи, за да се върне България отново в елита?
Смятам представянето на състава на България под ръководството на Дора Рангелова за доста добро. Задържахме позициите си в Група едно на Евро-африканската зонау която е много силна. И догодина на турнира в Талин може би ще сме сред четирите поставени тима.

- Дали промените, направени от WTA за участие в турнири и евентуални санкции при неучастие, ще променят дамския тенис?
Промени е ясно, че ще има. Но те се отнасят повече за състезателките. Мисля, че почитателите няма да усетят някаква разлика догодина.

Имаш ли вече планове за Коледа и Нова година?
Не, все още нямам конкретни планове за празниците, но се надявам да ги изкарам добре.

- Къде ще започнеш новия сезон 2009?
Сезонът стартира традиционно в Австралия. Най-вероятно ще играя в два подгряващи турнира преди Australian Open, но още не съм решила в кои точно.

- Какви цели си поставяш за него?
Да подобрявам играта си с всеки турнир. Желанието ми е да защитя точките си от 2008 година и да се изкача още в ранглистата, ако може над рекордното за мен 42-о място. И дано моят личен сайт да има още повече посещения.

Коя тенисистка ще спечели турнира в Доха?
Прогнозирам, че това ще бъде Йелена Янкович. Точно както върви гласуването и в анкетата на вашия сайт.
Добавено на: 2008-11-09