Пиронкова: Искам да се представя добре на Roland Garros
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова от четвъртък е в Париж за участие във втория турнир от Големия шлем за годината - Roland Garros. Това ще бъде четвъртата й поредна поява в състезанието. Цеци се съгласи да отговори на въпросите на racketi.com в навечерието на Откритото първенство на Франция.

- Цветана, как се готвиш за Roland Garros?

- Участието ми в турнирите на клей преди шампионата всъщност е моята подготовка. За съжаление не мога да се похваля с добри резултати в тях. Но в крайна сметка това е спортът. Сега съм се концентрирала върху Париж и тук искам да се представя по-добре от предишните години. Ще дам всичко от себе си, за да го направя!


- Има очевиден спад във формата ти, на какво се дължи?

- Наистина, в момента не се чувствам в най-добра кондиция. Играя срещу съпернички, срещу които не мога да си позволя посредственост, но е факт, че след всеки изигран мач – дори и да съм загубила – се чувствам все по-уверена на корта. Както вече казах, тове е спорт, не може постоянно да си във върхова форма. Има и спадове, които трябва просто да се преживеят.- Кой твой двубой в турнира няма да забравиш?

- Не е един, а са два. Това са срещите ми от миналата година на Roland Garros (б. а. – победата над Чан Юн-Ян с 5:7, 6:2, 6:0 и загубата от Гаригес с 6:4, 3:6, 1:6). Мачовете бяха много емоционални и тежки. Но бях доволна от играта си в тях.- Кои ще спечелят титлите тази година?

- За жените няма да коментирам, при нас силите са много изравнени, но аз лично нямам фаворит. При мъжете няма да изненадам никого с една прогноза за финал Надал – Федерер за четвърти път. Такъв мач ще бъде изключително интересен и непредвидим. Но все си мисля, че Рафа отново ще триумфира.- От 2006 г. си постоянен участник в турнира. Имаш ли вече любимо място в Париж?

- Париж е изключително красив град с много забележителности и места, които трябва да се посетят. Оставало ми е време да обиколя някои от тях, но не мога да кажа, че имам любимо място във френската столица.

Добавено на: 2009-05-25