Димитров: Нямах късмет срещу Симон
Първата ракета в мъжкия ни тенис Григор Димитров даде кратка пресконференция след загубата от седмия в света французин Жил Симон (6:7, 6:7) на осминафиналите на турнира в Куинс, Лондон. Ето какво каза лаконичният Гришо пред медиите. Интервюто получихме благодарение на Явор Геронтиев от в. „24 часа”. Подробности по темата и още тенис новини в петъчния брой на вестника.

- Лош късмет за теб Григор, но беше близо до победата, какво мислиш след този мач?
- Ами, мога да кажа, че се чувствах се комфортно на корта и имах своите възможности, всъщност имах много възможности. Но Симон показа защо е в Топ 10 на света.

- Сигурно е окуражаващо да си толкова близо до победата срещу тенисист от Топ 10?
- Надявах се този път да спечеля, защото и първия път бях близо до победата. Мисля че бях спокоен и не се затормозявах с мисълта за успех на всяка цена. Смятам, че нямах късмет в двубоя.

- Все пак тази седмица имаш една победа на трева и получи ”уайлд кард” за Wimbledon, за какво мислиш, какви са ти близките планове?
- Ще си почина един-два дни, ще продължавам да работя с фитнес треньора ми, а следващата седмица участвам д демонстративен турнир тук. В момента съм доволен от програмата ми и се надявам да се представя добре на Wimbledon.


Добавено на: 2009-06-15