Возняцки: Трябва да бъда агресивна срещу Ли
19-годишната датчанка Каролине Возняцки отговори на въпросите на медиите след успеха срещу Шахар Пеер в събота (6:4, 6:0). Четвъртата поставена в схемата на Australian Open разказа как ще се готви за мача с Ли На, защо е толкова добра приятелка със Серина Уилямс и какви проблеми е имала с екипировката си.

- Каролине, имахте затруднения в първия сет, но след това всичко бе наред. Кой беше ключът към успеха?

Да, Шахар започна отлично. Тя променяше ритъма и ми беше трудно да влезна в мача. Аз продължавах да се боря, оптивах се да оставам в разиграванията и накрая това даде резултат.

- Отказването на Багдатис промени ли подготовката ви за двубоя?

Дойдох към 18 часа на стадиона, за да загрея. Хвърлих поглед на резултата – беше 6:0 за Хюит. Отидох във фитнеса и продължих да се готвя за мача. Така че, когато той се отказа, бързо се преоблякох и бях готова.

- Играете отново срещу Ли На, която ви победи в Сидни...

Да, трябва да дам най-доброто от себе си, за да успея. Тя е голям играч и наистина ме победи последния път. Ще бъде труден мач и ще видим, какво ще се случи.

- Какво ще промените за срещата в понеделник?

Трябва да бъда стабилна и постоянна. Може би трябва да бъда малко по-агресивна срещу Ли. Не бива да я оставя да диктуват играта, защото става много опасна и удря много тежко. Важно е и да я движа по корта максимално.

- Имате възможност да станете номер едно в света след този турнир. Някога мислила ли си за това?

Не (смее се), изобщо не съм. Стремя се да мисля само за конкретния мач. Така че всяко нещо с времето си.

Смятате ли, че сте вече опитна тенисистка?

Определено съм по-опитна в сравнение с преди една година. Изиграх много двубои и това е страхотно чувство. Но има доста по-опитни от мен като Вънис, Серина, Дементиева. Чувствам се отлично в Австралия, обичам да играя на големи стадиони. Не съм нервна, въпреки възрастта ми.

- Вие сте добра приятелка със Серина Уилямс. Контактувате ли тук, в Мелбърн?

Да, защото двете играем в един и същи ден до момента. Когато имаме почивен ден, се виждаме на стадиона и си бърборим и се смеем. Тя е страхотна и много забавна. Голям смях пада със Серина в съблекалнята. Обсъждаме с нея и модните тенденции.- Вие сте много популярна в Дания. Какво мислите за трикратния световен шампион по спидуей Ники Педерсен?

Той е голям спортист и велик шампион. Знам че не е лесно да си на върха, независимо с какъв спорт се занимаваш.

- Стела Макартни ви облича с хубав екип на корта. Как ще опишете дрехите си извън него?

Ами стилът ми е женствен, но предпочитам всекидневни дрехи. Обичам да се обличам изискано, когато имам специален случай. Но, късите летни рокли са нерпеходен хит за мене.

- Днес имахте проблеми с чорапите, които се свличаха непрекъснато. Какво се случи?

Да, така беше, но не знам какво точно стана. Чорапите имат някакви помпони, може би от тях идваше проблема. Мисля си повече да не ги обувам за мачове.
Добавено на: 2010-01-23