Българите отпаднаха на световното в Йокохама

Приключи българското участие на световното първенство по тенис на маса в Йокохама, Япония. Трима наши състезатели достигнаха до основната схема на сингъл от 128 играчи. При жените най-добрата ни тенисистка Ася Касабова (на снимката) отстъпи в първия кръг на местната Аи Фуджинума с 0:4 (-4, -1, -6, -9).

Левичарката трябваше да преодолее квалификационните групи, за да влезе в елита. Касабова победи снощи с 4:0 гейма Андреа Ерера от Хондурас в решителния двубой от четвърта група.

Младата Анелия Карова също бе елиминирана. Тя загуби от Матилде Екхолм (Швеция) с 2:4 (-5, -9, 7, -1, 5, -7). Българката с италиански паспорт Николета Стефанова победи трудно Тетяна Сорочинсак (Украйна) с 4:3 и ще играе с първата в схемата Жан Инин от Китай.

При мъжете единственият българин, класирал се за основната схема беше Теодор Йорданов. Той загуби днес от австриеца Роберт Гардос с 1:4 (9, -4, -5, -7, -5). В квалификационните групи още отпаднаха Петко Габровски и Константин Парапанов.

В основната схема от 64 женските двойки Касабова и Жана Петрова също днес загубиха с 1:4 срещу корейките Дан и Ли. В основната схема от 128 при смесените двойки Габровски - Петрова и Йорданов - Карова вече отстъпиха съответно на корейците Ох и Данг с 0:4 и на словаците Пистеж и Одорова също с 0:4 гейма.


+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение