И Цвети наградена за удар

Pironkova in APIA Sidney
Първата ни ракета Цветана Пиронкова зае третото място в класация за "Удар на годината" на WTA. Подреждането се определя според броя на хората, изгледали съответното изпълнение на официалния сайт на Женската тенис асоциация.

Цвети заслужи призовото място с изпълнение от полуфинала й срещу Петра Квитова в Сидни, където впоследствие Пиронкова спечели първата си и единствена до момента титла.

Двете направиха дълго разиграване, в което българката през повечето време бе в защитна позиция, но в крайна сметка Пиронковауспя да отговори на смач на чехкинята с невероятен минаващ удар от форхенд, след който зрителите бурно я аплодираха. Това се случи във втория гейм, а пловдивчанката спечели мача с 6:4, 6:3.

"Чувствам се нереално, почти. Мечтая за това, откакто се помня, а сега най-накрая съм тук. Опитвам се да остана концентрирана и да не се вълнувам прекалено много", каза тогава българката. Ден по-късно тя триумфира с шампионския трофей след победа над германката Ангелик Кербер на финала с 6:4, 6:4.

Както е известно удар на Григор Димитров от мача срещу Гулбис в Индиън Уелс беше определен за номер едно на 2014 година.


+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение