Никол Дейвид идва на Балканите

Nicol David squash champion 2012 Caymans
Несменяемата световна номер едно в скуоша Никол Дейвид ще пристигне за първи път на Балканския полуостров. Малайзийката участва в програмата на световната федерация WSF Ambassador Programme за популяризиране на спорта с каучуковото топче.

Дейвид и най-силният испански състезател Борха Голан ще посетят Белград, Букурещ и Загреб между 20 и 25 май 2015 година. София остава встрани от пътя на скуош посланиците.

Осемкратната световна шампионка и петият в света ще бъдат придружени в своята обиколка из региона и от шефа на Съдийската комисия Рой Джинджъл и от националния треньор на Холандия Рон Фласакс.

"Тази програма е едно забележително събитие, което ще помогне да популяризираме скуоша в Румъния. Да видиш най-добрите в света и да се учиш от тях е шанс, който идва веднъж в живота за нашите състезатели, треньори и рефери. Изключително важно за нас като млада федерация е, че ще можем да се докоснем до звездите напълно безплатно", коментира председателят на румънската федерация Георге Константинеску.


+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение