Джокович пак №1 на Балканите

AO 2014 Djokovic reacts
Световният номер едно в тениса Новак Джокович бе определен за "Спортист на Балканите" за 2014 година в 42-ото издание на анкетата на Българската телеграфна агенция.

Друг тенисист Григор Димитров, който е единственият българин в топ 10, беше класиран на шесто място. В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).

Джокович единствен беше посочен в анкетните карти на всички участвали агенции и събра 91 точки, за да заслужи приза за безпрецедентен четвърти пореден път.

Така той се доближи максимално до рекордьорката Стефка Костадинова, която има общо пет победи в анкетата през 1985, 1987, 1995, 1996 и 1997 година. Сърбинът направи поредния си силен сезон като спечели титлата на "Уимбълдън", финалния турнир на АТП в Лондон и общо седем трофея през 2014 година.

На второ място с 51 точки остана шампионът от Откритото първенство на САЩ Марин Чилич от Хърватия, който заслужи общо четири титли през сезона в турнирите на АТП. Тенисистката Симона Халеп от Румъния завърши на трета позиция с 50 точки. Халеп игра финал на "Ролан Гарос" и на Шампионата на Женската тенис асоциация.


+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение