Българките останаха в първа група

Elitsa Kostova Budapes 2014 Fed Cup
България запазва мястото си в първа група на Евро-африканската зона на Fed Cup. Днес българският отбор отстъпи с 1-2 победи на Грузия в отсъствието на Цветана Пиронкова и по този начин финишира на трета позиция в Група „С”.

След като на сингъл си разменихме по една победа с Грузия, нашите момичета загубиха дуела на двойки. Диа Евтимова загуби от Екатерина Горгодзе с 4:6, 4:6. След това Елица Костова победи София Шапатава с 6:4, 7:6(4).

При дуетите Диа Евтимова и Елица Костова отстъпиха 3:6, 2:6 пред Оксана Калашникова и София Шапатава. И двете ни тенисистки излязоха на корта с травми – Диа има проблеми с петата, а Елица с бедрото. Победата пък прати Грузия на почетното второ място в групата.

Победител в групата в съставът на Беларус, в чийто състав личи името на бившата №1 и двукратна шампионка от Australian Open Виктория Азаренка. Белорускините ще играят с победителя от група "В", като победителят отива на плейоф за влизане в по-горната Световна група две. На последната позиция е Португалия.+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение