Труден успех за Григор

Grigor Dimitrov in Ahoy Rotterdam 2015
Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа изключително трудна победа на старта на турнира в Ротердам (АТР 500). 5-ият в схемата се наложи с 4:6, 7:6 (2), 6:2 над ветерана от Франция Пол-Анри Матийо в двубой, който продължи повече от два часа.

Нещо повече – в края на втория сет на Гришо му се наложи да спасява два мачбола. Това се случи при резултат 6:4, 5:4 за Матио и негов сервис. Димитров обаче успя да се върне в двубоя буквално в последния момент.

В последвалия тайбрек дойде и най-любопитният момент в мача, който в крайна сметка се оказа съдбовен. Още в първата точка Димитров имаше късмет, тъй като един ретур-уинър на Матио кацна върху линията. Имаше обаче сигнал за аут, а и Гришо беше вдигнал ръка за „ястребово око”.

Съдията на стола от Мароко обаче реши топката да се преиграе, което вбеси Матио и в последствие французинът тотално загуби ритъм. Като опитен играч Гришо извлече максимума от ситуацията, успя да измъкне тайбрека, а в третия сет се наложи с лекота с 6:2 след два осъществени пробива.

"Трудна победа, но се радвам, че успях да я постигна. В края на втория сет намерих моята игра. Помогна ми и публиката, която ме подкрепяше до края", каза Гришо в интервюто на корта.

Във втори кръг Спортист №1 на България ще срещне левичаря от Люксембург Жил Мюлер.

+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение