Италианци обраха европейските титли по бийч тенис

Дуети от Италия спечелиха титлите и на второто Европейско първенство по плажен волейбол, което се проведе на Апенините – в Ричоне. Участваха отбори от 11 страни, между които и България.. Голям скандал се разрази на финала при мъжете, в който последва и дисквалификация.

Световните номер едно Алан Малдини и Лука Мелицони не можаха да завършат двубоя за златото. Малдини запокити топката към рефера в яда си от загубена точка и арбитърът го дисквалифицира. Така титлата отиде при двойката Марко Гаравини и Паоло Тацари, които в момента на отстраняването водеха с 6:4 и 1:1.
Шампионите оглавиха и световната ранглиста от 4 август.

При дамите победиха Симона Бриганти и Росела Стефанели, които не загубиха сет по пътя към трофея. На полуфинала италианките отстраниха известни имена от миналото на стандартния тенис. Бриганти и Стефанели биха представителките от Беларус Наташа Зверева (18 титли на двойки от Големия шлем) и Олга Барабаншчикова с 6:2, 6:3.

На второто европейско по бийч тенис участваха България, Беларус, Кипър, Чехия, Германия, Италия, Холандия, Русия, Сан Марино и Словения. От септември стартира верига ITF Beach Tennis, като първият турнир ще бъде в Бибионе (Италия), следван от състезание в Испания.


+++ | ---Reload Image
Code:


User
Съобщение