Пиронкова на един турнир преди US Open

Pironkova in Palermo 2011
Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще загрее за Откритото първенство на Съединените щати със само един турнир на твърди кортове. За четвърта поредна година пловдивчанката ще играе в Ню Хейвън, щата Кънектикът.

Основната схема на състезанието от категория „премиер” с награден фонд 618 000 долара започва на 21 август. С класирането си в световната ранглиста в момента Цеци не може да разчита да бъде поставена. Първа в схемата е шампионката от 2010 година Каролине Возняцки. Втора поставена ще бъде Франческа Скиавоне.

От миналата година Пиронкова има да защитава за класацията само една точка, защото отпадна в първия кръг от Анастасия Родионова (Австралия) с 1:6, 5:7.

Седмица след Ню Хейвън започва US Open. В Ню Йорк четвъртфиналистката от Wimbledon ще трябва да запише поне една победа, за да не загуби точки. Цветана стигна втори кръг през 2010 година, след като надигра на старта в Ню Йорк Рената Ворацова (Чехия) с 6:3, 6:4, но после загуби ненадейно от 185-ата в света Манди Минела (Люксембург) с 4:6, 0:6.

Въведено от ЛюбомирТодоров на 2011-07-27
+++ | ---

tennis klub brizТаг: пиронкова, цеци, ню хейвън, ю ес оупън,Коментари: