Григор мечтае за медал от олимпиадата

Grigor Dimitrov, Tsvetkov and Gospodinov
Първият български тенисист, успял да се класира за олимпийски игри Григор Димитров замина днес за Лондон. На летище „София” той беше изпратен от президента на БФТ Стефан Цветков.

„Всеки участник на олимпиадата си има своя цел. Аз също, смятам , че имам добри шансове и защо да не спечеля и медал? Знаете, че влязох последен, но страшно исках да играя там. Надявам се да е по-различно от „Уимбълдън“, да няма вируси и други проблеми. Досега мачовете ми бяха на клей, но имам време да се подготвя за настилката, която харесвам. Не мога да правя прогнози, тъй като всички съперници на олимпиадата ще бъдат силни. Иска ми се и да играем с Цветана Пиронкова при смесените двойки, защото двамата си паснахме на корта. Още не знам дали ще ни дадат уайлд карт”, дано да стане. Ако това се случи, шансовете ни не са особено големи, но това не е най-важното“, заяви Димитров пред многобройните медии на летището.

Той е известен със своето суеверие и на въпроса дали вече е подготвил специален ритуал за олимпиадата отговори, че в момента го обмисля. Записалият три полуфинала в турнири на АТР беше в България съвсем за кратко, но успя да отиде до родния си Хасково. С Григор на олимпиадата ще бъдат баща му Димитър и майка му Мария.

По повод загубения полуфинал от Томас Белучи в Гщаад Григор сподели, че не му е достигнало съвсем малко и се надява да не пропусне следващата възможност за исторически първи финал на български тенисист.

В сряда за Игрите в Лондон заминава и другата ни участничка в тенис турнира Цветана Пиронкова.

Въведено от Калоян Крумов на 2012-07-24
+++ | ---

tennis klub brizТаг: григор димитров, гришо, стефан цветков, лондон, димитър господинов, изпращане, олимпиада,danko_uroci

Коментари: