Димитров: Мачът с Джокович ще е различен

Joy in Madrid Grigor Dimitrov
Минути след като Григор Димитров стигна до историческия за българския мъжки тенис трети кръг на турнир от Големия шлем (победа над Люка Пуйе с 6:1, 7:6, 6:1) беше в студиото на телевизия „Евроспорт”, където даде интервю на бившата тенисистка, а сега водеща Барбара Шет.

„Времето обърка плановете на всички. Затова се радвам се, че спечелих бързо и си осигурих място в следващия кръг. Дано се представя успешно и в следващия мач”, коментира хасковлията.

„Опитвам се да играя моята игра, да се забавлявам колкото е възможно повече. Мисля, че положеният труд започва да се отплаща. Прекарах повече от месец в Швеция, нямаше нищо друго освен тренировки, много труд, много работа. Ние сме една страхотна група и съм доволен, че съм част от нея. Разполагаме с много добри треньори, които правят тренировъчния процес и доста забавен. В началото на годината, когато отидох в Австралия, бях изненадан от слънцето, защото в Швеция то на практика отсъства”, продължи през смях Григор.

Той заяви, че е изключително доволен от работата с новия си треньор Микаел Тилстрьом, който бил голям психолог. Като цяло работата в академията Good to Great била удоволствие и всички били изключителни професионалисти.

„Хубаво е да се завърна в Париж, да играя на тези кортове, които определено са най-добрите в света. Не е лесно в турнир от Големия шлем, но засега се чувствам отлично, нямам проблеми с контузии, което е много важно. Срещу Джокович в събота на „Филип Шатрие“ ще бъде един различен мач. Той е №1 и света, това е мач от Шлема, който е напълно различен от всички други. За него този двубой ще означава повече отколкото за мен. Това в никакъв случай не означава, че няма да дам всичко от себе си, защото точно за такива мачове съм се готвил през последните месеци”, завърши Димитров.

Въведено от Kaerlek Verlden на 2013-05-30
+++ | ---

tennis klub briz



Таг: гришо димитров, ноле джокович, ролан гарос, барбара шет,



Коментари: