Терзийска иска пробив при жените

Julia Terzijska
На 5 март Джулия Терзийска ще навърши 18 години. Младата тенисистка е била шампионка на България във всички възрастови групи и участничка в националните отбори. През 2011 г. Терзийска е наградена от БФТ като най-добра млада състезателка на България. В края на миналата година Джулия тръгна от квалификациите и записа 4 победи на силния турнир в Съединените щати "Еди Хер", а дни по-късно достигна и четвъртфинал на "Ориндж Боул" при 18-годишните.
През януари софиянката игра първия си финал в турнир на ITF при жените. Джулия живее и тренира в Германия. Преди дни местен вестник публикува портрет на българската тенисистка със заглавие "Шампионката с инстинкт на убиец". Ето какво разказа Терзийска пред официалния сайт на БФТ.


- Джулия, разкажи повече за престоя ти в Германия и Какви успехи си постигнала там?
- Клубът ми се казва ТК "Бад Вилбел" и е в град близо до Франкфурт. Заминах за Германия по-миналата година за клубните ми мачове. С баща ми решихме да остана и да се готвя там. До момента съм много доволна. Започнах да тренирам много здраво още от първите дни. Много физическа подготовка, много работа върху детайлите на тактиката. Още на втория или третия месец след преместването ни спечелих моя първи международен турнир до 18 години. След това продължих с успешното си представяне на ITF турнирите и бързо се изкачих в световната ранглиста за девойки, където сега съм №77.

- Започна годината по чудесен начин с финала на турнира за жени в Щутгарт. Какви са амбициите ти за новия сезон и само при жените ли ще играеш вече? Какво включва програмата ти?
- Да, 2014-а започна прекрасно! Амбициите са ми в най-скоро време да влезна в ранглистата на WTA. След като имам класиране в нея, е по-лесно да се прави точна програма. Тази година ще играя много повече турнири при жените, а при девойките - само в тези от Големия шлем. През март заминавам за Турция за участие в състезания с награден фонд 10 000 долара.

- Какво научи от участията на „Еди Хер” и „Ориндж Боул” в края на 2013 г.?
- Научих се как да преминавам през квалификации, защото в много от случаите те са доста тежки, а трябва до следващия ден да съм се възстановила и да съм напълно готова за основната схема. Това ще ми е от голяма полза за турнирите при жените, защото и там се налага да играя квалификации. Започнах също да си вярвам повече, след като направих няколко доста хубави победи срещу момичета, който се представят доста добре в турнирите на WTA. Така и стигнах до финала в Щутгарт, след като бях започнала от квалификациите. Надявам се толкова успешно да се представя и в предстоящите турнири!

- Кога да те очакваме в България? Миналата година игра финал на двойки при жените на държавното първенство.
- България много ми липсва и никъде по света не е като вкъщи, но за съжаление планът ми е готов само до средата на тази година. Ще направя всичко, което зависи от мен, за да участвам в Държавното лично първенство и в международните турнири за жени у нас!

- С кого от българските тенисисти поддържаш връзки?
- С Виктория Очева, Михаела Кафтанова, Вилиян Петров, Фердун Шевкедов и Андрей Алауи! Те са моите най-близки приятели и много ги обичам! Желая им много успехи!

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-02-26
+++ | ---

tennis klub brizТаг: джулия терзийска, интервю, ориндж боул,danko_uroci

Коментари: