Димитров: Някой ден ще напиша книга

Miami 2014 Grigor Dimitrov
Звездата на световния тенис Григор Димитров даде интервю в Букурещ за румънския спортен вестник "Газета Спортурилор". Ето най-интересното от думите му.

"Усещам огромно внимание върху това, което правя. Но трябва да се научиш как да правиш правилно нещата, а ако грешиш, да разбереш защо. Най-важното е каква личност си и аз искам да си остана същия, без да се променям.

Винаги ще помня юношеските ми години, турнирите, в които съм участвал и победите ми. Всичко е в главата ми. Някой ден ще напиша книга за всичко това, но сега е малко рано", коментира Гришо пред журналистката Луминица Паул.

22-годишният Димитров продължава ретроспекцията на своята кариера.

"Бил съм в много тенис академии, сменил съм 7 треньори и съм научил по нещо от всеки от тях. Но това ме и наранява. Да сменяш обстановката често е второто най-лошо нещо след депресията. Но това е и голям плюс. Преминаването от юношите при мъжете беше много трудно при мен във всички аспекти. Мисля, че бях готов, но не съвсем. Физически бях слаб, отне ми време, за да избистря моята игра. Знаех, че е много важно да съм сред най-добрите. Гледах звезди като Рафа и Роджър, които прекарваха по 100-200 седмици като номер едно и се възхищавах на постиженията им. Започнах да им бъда равностоен на корта чак през 2013 година", призна още Димитров.

Въведено от Grimnir на 2014-04-23
+++ | ---

tennis klub brizТаг: гришо димитров, букурещ, интервю, книга,danko_uroci

Коментари: