Николова с 3 медала от световното за ветерани

Nikolova Testud WC
Българката Цветелина Николова спечели сребърен медал на единично и бронзови отличия на двойки и смесени двойки от Световното първенство за ветерани, което завърши в Палм Бийч, щата Флорида. Тя беше водачка и в трите схеми в категория "40+ години".

Пловдивчанката стигна финал на сингъл. Там Николова се изправи срещу бившата тенисистка от Топ 10 Сандрин Тестю, от която загуби на миналото световно на полуфиналите. Цветелина отстъпи в равностоен двубой на французойката с 5:7, 3:6 след повече от два часа игра.

При смесените двойки българката и Алек Арно-Хаврен от Финландия отпаднаха на полуфинал от Тестю и Маца след 3:6, 2:6.

В състезанието на двойки жени се е получила куриозна ситуация, за която разказа самата Николова.

"Заедно с англичанката Изабела Тиръл взехме първия сет на полуфинала с 6:4. След това заваля обаче и не успяхме да доиграем мача. На следващия ден играх финала на сингъл и полуфинала на микс и когато дойде време да доиграването, моята партньорка трябваше да лети за Лондон. Та двойката, която не успяхме да победим, стана шампион - отново без игра, защото другите финалистки също си тръгнали. Съжалявам, че не успяхме да вземем титлата, но съм амбицирана догодина да спечеля поне един златен медал", каза Цветелина Николова.

Представителят ни при мъжете Орлин Станойчев отпадна на осминафиналите на единично в категория "40+".

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-05-07
+++ | ---

tennis klub brizТаг: цветелина николова, ветерани, тестю, хаврен,danko_uroci

Коментари: