Матю спечели KPMG Grand Slam Cup

Matthew and Gaultier WC France squash
Световният шампион по скуош Ник Матю спечели елитния турнир KPMG Grand Slam Cup във Франкфурт. На финала англичанинът се наложи над водача в ранглистата и победител в състезанието от 2013 г. Грегори Готие от Франция с 11:4, 3:11, 3:2 след 23 минути игра.

По регламента на еднодневния турнир се играе два от три гейма. При 1-1, както беше на финала, се провежда къс гейм - до една или до пет точки.

"Доволен съм, че спечелих турнира. Беше трудно, но имах малко повече шанс от Грег в края. Това е една чудесна подготовка за Откритото първенство на Великобритания в Хъл", заяви шампионът Матю.

На полуфиналите Ник се наложи над Реми Ашур от Египет с 11:7, 11:9, а Готие надигра германеца Зимон Рьознер с 11:8, 8:11, 1:0.

Интересен е фактът, че Матю и Готие ще играят за трети път в последните 10 дни. Британецът го победи и на финала на Европейското отборно първенство в Ричоне, където Англия триумфира с титлите при мъжете и жените. Утре те ще играят на полуфинала на първенството на Германия в Бьоблинген със своите отбори Вормс (на Матю) и Щутгарт (на Грегори).

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-05-08
+++ | ---

tennis klub brizТаг: скуош, ник матю, кпмг, готие, франкфурт,danko_uroci

Коментари: