Мексиканка чупи рекорди в ракетбола

Paola Longoria racketball
Паола Лонгория от Мексико е готова за защита на световните си титли в ракетбола - този подобен на скуоша спорт, който се радва на голям интерес в Северна Америка. Шампионатът на планетата започва на 17 юни в Канада.

24-годишната красавица е готова да подобри собствените си рекорди. В момента Лонгория е в серия от 34 поредни спечелени турнири и 137 последователни победи. Съвсем естествено тя е несменяема водачка в световната ранглиста на Женския професионален ракетбол тур.

Паола стана първата мексиканска жена със световна титла, когато триумфира на първенството през 2012 година в Доминиканската република. Тя взе златен медал и на двойки, заедно със сънародничката си Саманта Салас.

"За мен е нещо много специално да представям моята родина. Гордея се, че играя за Мексико. Усещам огромна подкрепа, когато представям страната на световни първенства или Панамерикански игри", призна 165-сантиметровата Лонгория, която живее в Монтерей.

Американецът Джо Собек изобретил ракетбола в зала през 1950 година. Игрището е с дължина 12 метра и ширина 6 метра. Топчето с диаметър 57 мм е твърдо, за разлика от каучуковото в скуоша. Играе се три от пет гейма до 11 точки.

Видеоракетбол .Въведено от Любомир Тодоров на 2014-06-10
+++ | ---

tennis klub brizТаг: ракетбол, паола лонгория,Коментари: