Матю и Дейвид дублираха титлите си

Comonwelth Gsmes Glasgow 2014 Matthew squash
Ник Матю от Англия и Никол Дейвид от Малайзия станаха шампиони в скуоша на ХХ Игри на Общността, които се провеждат в Глазгоу. И двамата направиха исторически дубъл, след като за първи път някой успява да защити титлата си в това състезание, което се провежда, подобно на олимпиадите, на четири години.

При мъжете водачът в схемата Ник Матю спечели златния медал след 100-минутна битка срещу своя сънародник Джеймс Уилстроп с 11:9, 8:11, 11:5, 6:11, 11:5. Това бе 42-а победа на Матю срещу Уилстроп от 53 двубоя. И двамата се върнаха наскоро на корта след лекуване на контузии, но направиха здрав мач.

"Този финал ще остане паметен и за двама ни. И двамата сме победители и заслужаваме да сме на най-високото стъпало на стълбичката", заяви Ник при награждаването. Бронзовият медал е също за Англия и отиде на сметката на Питър Баркър.

При дамите на финала световната номер едно Никол Дейвид се наложи над шампионката на планетата Лора Масаро с 12:10, 11:2, 11:5 за 44 минути. За Дейвид това бе участие на пети поредни игри. Тя дебютира през 1998-а, когато беше едва на 15 години, в Куала Лумпур.

Азиатката измъкна първия гейм, след като спаси точка за спечелването му на англичанката с фамозен форхенд боуст, който изпрати топчето на милиметър над тина, за да направи 10:10. След това Никол измъкна частта. В следващите два гейма Масаро не успя да окаже сериозна съпротива.

Бронзовият медал е за Джоел Кинг от Нова Зеландия, която се наложи над англичанката Алисън Уотърс с 11:7, 11:7, 11:5. От днес започват турнирите на двойки в скуоша.

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-07-29
+++ | ---

tennis klub brizТаг: глазгоу, ник матю, уилстроп, скуош, баркър, никол дейвид, масаро, кинг, игри на общността,danko_uroci

Коментари: