Англичани спряха българите в Букурещ

Jilev and Stankov Squash
След много дълга пауза български състезатели по скуош взеха участие в турнир на Професионалната асоциация PSA. Стоил Жилев и Стелиан Станков играха в Букурещ, на състезанието с награден фонд 5000 долара.

Поради липсата на класиране в световната ранглиста нашите представители трябваше да започнат в квалификациите. Жилев победи в първия кръг на пресявките румънеца Василе Хапун с 11:8, 11:4, 11:9 за 27 минути игра.

Държавният шампион Станков отстъпи на поставения под №5 Фил Найтингел от Англия в равностоен мач с 10:12, 7:11, 8:11 в 35-минутен двубой.

В решителния кръг от квалификациите Стоил Жилев загуби от водача - англичанина Греъм Антъни, с 4:11, 5:11, 3:11 и не успя да влезе в основната схема на турнира в Букурещ.

Въпреки че ще получат точки за участието си в Румъния, българите няма да могат да попаднат в световната ранглиста. Според регламента трябва да си играл в минимум 10 турнира, за да намериш място в класацията.

Следващото изпитание за Стелиан Станков и Стоил Жилев е държавното първенство по скуош, което ще се проведе на 14 септември в Sofia Squash Center.


Въведено от Любомир Тодоров на 2014-09-11
+++ | ---

tennis klub brizТаг: скуош, стелиан станков, стоил жилев, букурещ, софия, държавно, sofia squash center,danko_uroci

Коментари: