Българите започват на Балканиадата

Bulgarian Squash championships
Националните отбори на България по скуош за мъже и жени започват днес участието си в петото Балканско първенство, което се провежда в Букурещ.

Мъжете, които са вицешампиони на полуострова от миналата година, започват с двубой срещу Турция. Българите са в състав шампиона на страната Стелиан Станков, Стоил Жилев, Николай Ангелов и Костадин Симеонов.

По-късно днес националите ще играят и втория си мач в група "А" срещу домакините от Румъния. На Балканиадата участват общо седем отбора при мъжете. Победителите от последните две издания на турнира Словения и Гърция не пристигнаха в Букурещ, поради финансови проблеми.

Жените са предвождани от новата шампионка на България Бистра Манева. В състава са още Анелия Дукова, Деница Кирилова и Йоана Краева. Днес те ще играят срещу Сърбия и след това срещу Хърватия. Четвъртият отбор в групата е на домакините.Въведено от Любомир Тодоров на 2014-09-26
+++ | ---

tennis klub brizТаг: скуош, балканиада, стелиан станков, николай ангелов, жилев, манева, дукова, краева, кирилова, букурещ,danko_uroci

Коментари: