Зала за ракетлон в Стара Загора

Zala Racketlon Stara Zagora
В Стара Загора ще има до 2 години модерна зала за ракетлон – четирите вида ракетни спортове (бадминтон, тенис на маса, скуош, тенис на корт) на едно място. Тук ще могат да се провеждат европейски и световни първенства. Като се реализира проектът, градът ни ще е първият в страната със зала за 4 ракетни спорта, казва председателят на БК "Стара Загора" Христо Михалев, цитиран от официалния сайт на бадминтон клуба.

Според проекта, предстои източно от съществуващата зала да бъде вдигната изцяло нова сграда. Настоящите 4 корта за бадминтон ще се запазят, като допълнително ще се направят още 6 корта, както и 3 скуош клетки, тенис-маси, фитнес зала, конферентна зала, кафене.

Голямата зала ще е с капацитет за 1100 седящи места и ще е на нивото на червения тенис корт. Към нея ще има съблекални, санитарни помещения. В съседство е позиционирана конферентна зала, мокър бюфет. На трето ниво ще има зала за тенис, с тенис маси и необходимите съблекални и помощни помещения. Предвидена е топла връзка със сега съществуващите 4 корта. Настоящата фасада на БСФС ще се отвори от изток. Там от нея ще останат само колоните.

Докато върви строителството, зала „Берое“ (БСФС) ще продължи да се ползва. Ако всичко е нормално и без изненади, до 2 години залата за ракетлон може да е готова, стига да има нормално финансиране, казва Михалев.

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-11-28
+++ | ---

tennis klub brizТаг: зала, ракетлон, стара загора,danko_uroci

Коментари: