Първият турнир на двойки събра 60 участници

Sofia Squash Center tournament doubles
Рекордните 60 човека, или 30 двойки – 25 при мъжете и 5 при дамите – участваха в първия в България национален турнир по скуош за дуети, който завърши снощи в Sofia Squash Center в жк „Дружба“.

Всеки състав включваше по двама състезатели, а крайният резултат се определяше от общия сбор в геймовете на двамата участници. Още в началото на двубоите от груповата фаза се стигна до решаване на мач с т. нар. „златна точка“. При абсолютното равенство, което се получи (37:37), се игра до спечелването на следващата точка, която определи и победителя.

В турнира участваха и националите, донесли тази година първата балканска титла на България в скуоша и първия медал от световно първенство по ракетлон Николай Ангелов и Стелиан Станков. За да бъдат равностойни на любителите, те играха с лява ръка.

Шампиони при мъжете станаха Георги Христов и Марин Карагеоргиев. При дамите първи са 12-годишната надежда на родния скуош Калина Цонева и Ева Николова.

С този турнир беше закрит сезонът в Sofia Squash Center и затова от клуба направиха тематични коледни подаръци на всички участници в атрактивното състезание. Отделно бяха избрани Мистър и Мисис на турнира.


Въведено от Любомир Тодоров на 2014-12-07
+++ | ---

tennis klub brizТаг: софия скуош център, двойки, турнир, никулден,Коментари: