Дипломати и приятели се срещнаха на турнир по скуош

Squash in Sofia Tom van Oorschot Lubomir Todorov
Първият турнир по скуош „Дипломати и приятели“, се проведе в „София скуош център“, на територията на Търговски център „Европа“.

Представители на пет посолства, на Министерството на външните работи, Министерския съвет, Президентството и техни приятели показаха завидно майсторство с каучуковото топче. Най-многобройна беше групата на посолството на Кралство Нидерландия, водена лично от Н. Пр. Том ван Оорсхот, който беше един от инициаторите на атрактивния турнир.

В оспорвания финал Светослав Станков – експерт в дирекция „Човешки права“ на МВнР, се наложи над Дон Амишай от посолството на Държавата Израел с 11:7, 11:8.

Третото място си поделиха Димитър Иванов от норвежкото посолство и Йоша Щотфанг от мисията на Германия.

Призьорите бяха наградени от Атанас Младенов, директор на дирекция „Държавен протокол“. Специален плакет за приноса му за развитието на скуоша в България получи посланик Ван Оорсхот от racketi.com.

Участниците в турнира решиха да го направят традиционен и съвсем скоро да бъде организирано и второто издание на състезанието в спорта, обявен от „Форбс“ за най-здравословния.

След края на турнира демонстративен двубой изиграха двама от най-добрите състезатели на страната – националите Стелиян Станков и Стоил Жилев, под зоркия поглед на председателя на БФСкуош Росица Лисичкова.

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-01-25
+++ | ---

tennis klub brizТаг: скуош, дипломати и приятели, ван оорсхот, светослав станков,danko_uroci

Коментари: