Моника Пуиг: Трябва да печеля още, за да стигна София

Monica Puig
Моника Пуиг е родена на 27 септември 1993 година в Сан Хуан, Пуерто Рико. Тя привлече вниманието на тенис специалистите още като девойка. Пуиг стигна до финалите на Откритото първенство на Австралия и на Roland Garros при девойките, като загуби и в двата случая. В края на май тази година американката спечели първата си титла от турнир на WTA в Страсбург, което я изкачи до №41 в световната ранглиста. Това я прави потенциална участничка в Турнира на шампионките в София, който стартира на 28 октомври.
Моника Пуиг даде интервю за официалния сайт на Турнира, със съдействието на отдел „Комуникации” на Женската тенис асоциация.


- С титлата в Страсбург вие се включихте в надпреварата за Garanti Koza WTA Турнира на шампионките. Какво би означавало за вас участието в София?
- Би значело много. Определено съм доволна от играта си в Страсбург, но се надявам това да не е единствената титла, която ще спечеля. Ако успея да вдигна още няколко, турнирът в София ще е страхотно постижение за мен, а и ще съм си заслужила мястото в него.

- Разкажете повече за победната ви седмица във Франция…
- Не очаквах да играя толкова силно във финала. Бях много съсредоточена, много уверена. Когато си поставя нещо за цел, винаги го постигам. Наистина желаех тази титла и се радвам, че успях да я спечеля.

- Информирахте ли се за развитието на мачовете в миналогодишното издание на Турнира на шампионките?
- Знам, че за да имах шанс да съм в него, трябваше да съм спечелили титла от категория „Интернешънъл” и да съм на висока позиция в ранглистата. Е, частта с титлата вече е решена, така че трябва само да се изкачвам нагоре в класацията на WTA. Ако продължавам да играя както и тази седмица, не смятам, че това ще е проблем.

- Как определяте своя стил на корта?
- Удрям мощно и агресивно от основната линия. Взимам рано топката и съм способна да играя добре на всички настилки. Все още търся повече агресия в играта си.

- Какво мислите за формата с групова фаза?
- Е, в състезанията с единична елиминация нещата се случват доста по-бързо, но във финалните турнири е добра идея. Дава ти възможност да си по-дълго в турнира, дори и да имаш лош ден. В състезанията с по-малко участнички е страхотно да има групова фаза, защото получаваш „пълния пакет услуги” от турнира.

- Кой е любимият ви турнир?
- Засега ще кажа Страсбург (смее се). Но ще оставя въпроса отворен...

- Какво правите в свободното си време?
- Опитвам се да мързелувам, колкото се може повече, защото това не е възможно по време на тренировките и мачовете. Правя всичко, което и нормалните хора – говоря по телефона, прекарвам време със семейството и приятелите ми, ходя на плаж...

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-06-03
+++ | ---

tennis klub brizТаг: моника пуиг, турнир на шампионките, страсбург, софия,danko_uroci

Коментари: