Ник Матю съветва футболистите на Англия

Nick Matthew squash
Световният шампион по скуош Ник Матю реши да предпази от някои капани своите сънародници от английския национален отбор по футбол, който ще участва на започващото утре Световно първенство в Бразилия.

"Момчетата трябва да се справят с дългите пътувания и скуката като начало. Направо им съчувствам. Прекарал съм толкова време на път и по хотели, колкото никой друг. Опитвам се да си намеря забавление, когато съм на турнир в чужбина. В отбора на Англия има 23-а играчи и е трудно всички да бъдат щастливи. Сигурен съм, че ще има време, когато футболистите ще бъдат обхванати от скука, щом трябва да си седят по стаите. Аз се спасявам с гледане на телевизия. Освен това нашите ще могат да убиват време с дартс или билярд, а и съпругите им ще ги посещават в определени дни", прогнозира 33-годишната звезда от Шефийлд, който е болен фен на отбора на местния Уензди.

Другото, с което трябвало да се преборят футболистите е голямата жега, която ги очаква в Южна Америка. "Когато аз играя в такива условия губя по 3-4 килограма от теглото си. Така че хидратацията по време на двубоите е много важна. Участниците не бива да забравят, че представят Англия и това е огромна чест. Затова трябва да дадат максимума си. Рой Ходжсън е повикал правилните футболисти за турнира. Има амалгама между опитни и млади. Ние сме тим, който е опасен на контраатака, където младите надежди ще са необходими. Ключов играч ще бъде Стивън Джерард, който е много опасен при статичните положения, както и Лейтън Бейнс", продължава Матю.

Ник анализира, че най-голямата слабост на Англия е невъзможността на футболистите да задържат топката. При високата влажност в Бразилия щяло да бъде още по-важно притежанието на топката. Трябва да се чака след 80-ата минута, за да се нанесе удар. Фаворити на трикратния световен първенец по скуош са англичаните, Испания и отборът на домакините.

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-06-11
+++ | ---

tennis klub brizТаг: ник матю, скуош, футбол, световно, бразилия, англия, джерард,danko_uroci

Коментари: