Световното за мъже за първи път в САЩ

Nick Matthew squash world in Manchester
Световното първенство по скуош за мъже през 2015 година ще се проведе в предградието Белвю на град Сиатъл, щата Вашингтон, съобщиха от PSA. Това ще бъде първият шампионат на територията на Съединените щати.

Турнирът ще бъде с награден фонд 350 000 долара и ще се състои през ноември догодина в Bellevue Pro Sports Club, който има 9 сертифицирани корта.

Белвю ще бъде 24-ия град, който ще приеме световно по скуош, но едва третия в Северна Америка след Торонто и Хамилтън (Бермуда).

"Световното първенство е най-престижната титла в нашия спорт и е много вълнуващо, че това събитие за първи път ще се състои пред американска аудитория. Надявам се да работим в близко сътрудничество с организаторите от Белвю. Сигурни сме, че ще се получи отлично състезание", заяви Алекс Гъф, изпълнителен директор на Професионалната скуош асоциация.

Шампионатът на планетата през тази година ще се проведе в Доха от 14 до 21 ноември. Столицата на Катар за четвърти път приема това първенство. На него англичанинът Ник Матю ще защитава титлата си от Манчестър.

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-06-17
+++ | ---

tennis klub brizТаг: световно, скуош, белвю, сащ, ник матю,Коментари: