Турнир направи репетиция за Световния ден на скуоша

Sofia Squash Center
В събота и неделя се състоя национален турнир по скуош за любители, в който взеха участие над 60 човека. Състезанието се проведе в комплекс Sofia Squash Center в Търговски център Европа в жк "Дружба". Турнирът беше един вид и генерална репетиция за Световния ден на скуоша, който тази година се отбелязва на 18 октомври и ще бъде честван за първи път и в България.

Участниците бяха разделени в четири категории: мъже и жени любители и мъже и жени начинаещи. Георги Христов (на снимката вдясно) стана шампион при мъжете. В атрактивен финал той се наложи над Йордан Димитров с 12:10, 11:7. При начинаещите първи е Митко Иванов, победил в мача за титлата Горан Петков с 11:8, 11:4.

При дамите с титлата се окичи националката на България Анелия Дукова. Тя спечели с 11:4, 11:6 срещу Ася Харбова. Третото място спечели 12-годишната Калина Цонева, която спечели бронзов медал преди седмица от международен турнир за девойки в Белград. При начинаещите първа е Надя Анева след успех с 11:5, 11:5 срещу Ивета Тодорова. За всички участници имаше изненади от Термална вода Avène, а за тонуса на състезателите се погрижи бистро Vino Vino.

"По покана на Българската федерация по скуош в събота, 18 октомври, ще се включим в инициативата за отбелязване и у нас на Световния ден на скуоша. В нашия клуб каним всички деца да играят безплатно на тази дата. Всеки, довел за първи път на корта дете, приятел, роднина или колега, също ще може да поиграе свободно на някой от четирите корта в нашия клуб", заявиха от Sofia Squash Center.

Въведено от Любомир Тодоров на 2014-10-13
+++ | ---

tennis klub brizТаг: скуош, турнир, софия скуош център, георги христов, анелия дукова,danko_uroci

Коментари: