Федерер за киното, Анджелина, Мандела и Сафин

Roger Federer train
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер даде любопитно интервю за британското списание Sport. В него той говори за нещата, които харесва извън корта.

Швейцарецът се оказа запален почитател на филмовото изкуство.

"Лентата, която ми е направила най-голямо впечатление е "Гладиатор". Във филма има невероятни кадри, всичко е направено перфектно. Харесват ми също "Титаник" и "Аватар". Почитател съм и на поредиците за Джеймс Борн и Джейсън Борн", каза Федерер.

Той призна, че е изпитал силно смущение, когато пътувал в един самолет с Анджелина Жоли. Опитвал се дори да не гледа към нейното място. Но актрисата сама заговорила съпругата на Роджър Мирка и така се получил диалог. Анджелина се оказала много интересен събеседник, но швейцарецът се чувствал неловко, че тя му обръща толкова внимание.

Ако трябвало сам да се опише в три думи те биха били честен, спокоен и трудолюбив.

"Ако можех да избирам с коя световна личност - жива или мъртва - да пия кафе, бих го направил с Нелсън Мандела. Майка ми е от Южна Африка и съм прекарал много време там през ваканциите, така че познавам много добре историята на страната. Мандела беше най-великият човек в света. За мен би било голяма чест да се срещна с него, макар че не успях да го направя", призна бащата на две двойки близнаци.

Федерер би изиграл отново два мача, ако имаше тази възможност. Единият е този с неговия идол от юношеските години Пийт Сампрас на "Уимбълдън" през 2001 година. Другият е отново на свещената трева в Лондон и е загубеният финал от Рафаел Надал през 2009-а. Роджър би изиграл по различен начин няколко от последните разигравания в този епичен петсетов мач, за да спечели в полумрака на централния корт.

"Бих предпочел да заседна в асансьора с Марат Сафин. С него можем да си говорим с часове за какво ли не. Ако можем да сме трима в кабината, бих добавил и Анди Родик. Тогава разговорът би бил безкраен. И до момента съм в отлични отношения с Марат и Анди", завършва Роджър Федерер.


Въведено от Kaerlek Verlden на 2014-12-01
+++ | ---

tennis klub brizТаг: федерер, мирка, мандела, анджелина жоли, сафин, сампрас, родик,danko_uroci

Коментари: