Никол Дейвид идва на Балканите

Nicol David squash champion 2012 Caymans
Несменяемата световна номер едно в скуоша Никол Дейвид ще пристигне за първи път на Балканския полуостров. Малайзийката участва в програмата на световната федерация WSF Ambassador Programme за популяризиране на спорта с каучуковото топче.

Дейвид и най-силният испански състезател Борха Голан ще посетят Белград, Букурещ и Загреб между 20 и 25 май 2015 година. София остава встрани от пътя на скуош посланиците.

Осемкратната световна шампионка и петият в света ще бъдат придружени в своята обиколка из региона и от шефа на Съдийската комисия Рой Джинджъл и от националния треньор на Холандия Рон Фласакс.

"Тази програма е едно забележително събитие, което ще помогне да популяризираме скуоша в Румъния. Да видиш най-добрите в света и да се учиш от тях е шанс, който идва веднъж в живота за нашите състезатели, треньори и рефери. Изключително важно за нас като млада федерация е, че ще можем да се докоснем до звездите напълно безплатно", коментира председателят на румънската федерация Георге Константинеску.

Въведено от Любомир Тодоров на 2015-01-18
+++ | ---

tennis klub brizТаг: скуош, никол дейвид, голан, румъния, букурещ, загреб, белград,danko_uroci

Коментари: